Villa Ilo tarjoaa yksilöllistä ja itsenäistä arkea tukevaa
hoiva- ja hoitopalvelua

Villa Iloa tuottaa tasokasta yhteisöllistä asumista, hoitoa, kuntoutusta sekä tukipalveluita ikääntyneille ja muille erityistä tukea arjessaan tarvitseville. Tarjoamme turvallisen, yhteisöllisen asumisen sekä viihtyisän asumisympäristön.

Villa Ilon hoivapalvelut on tarkoitettu niille, jotka eivät tarvitse tehostettua palveluasumista, mutta täysin itsenäinen asuminenkaan ei tunnu turvalliselta. Uskomme, että meistä jokainen tarvitsee ihmisiä ympärilleen, jotta arki olisi mielekästä. Jotkut ovat aktiivisemmin mukana yhteisessä tekemisessä ja esimerkiksi HoviKlubi-päivätoiminnassa. Toiset taas pitäytyvät vähän enemmän itsekseen. Tarkeintä on mielestämme mahdollisuus osallistua. Päätös on jokaisen asiakkaamme oma. Meillä he saavat pysyä ohjaajan penkillä omassa elämässään.

Henkilökunta ja arvot

Villa Ilon henkilökunta koostuu alan ammattilaisista, jotka työskentelevät arvojemme mukaisesti.

Hoitajamme ovat ystävällisiä, luotettavia ja heidät on koulutettu sertifioidun toimintakäsikirjamme mukaiseen toimintaan. Meille on tärkeää asiakkaiden hyvinvoinnin edistäminen ja toimintakyvyn tukeminen.

Päivä Villa Ilossa

laadukasta toimintaa

”Laatu on yhteinen asiamme ja tärkeä menestystekijämme, jolla varmistamme asiakkaidemme tyytyväisyyden toimintaamme”.

Toiminta on ISO 9001:2015 sertifioitua

Yhteisöllistä asumista turvallisessa ympäristössä

Asiakkainamme on mm. ikäihmisiä tai muuten jokapäiväisessä elämisessään palveluja tarvitsevia. Yhteisöllisessä asumisessa asiakkaat asuvat omissa asunnoissaan Heinolan Valolinnassa. Asuntoihin voi muuttaa vuokralle jokainen vuokra-asuntoa ja erityistä tukea tarvitseva. Yhteisöllinen asuminen Villa Ilon alueella tuo laajan mahdollisuuden turvallisiin kotipalveluihin.

Yhteisöllisessä asumisessa tarjoamme kotihoito- ja kotisairaanhoitopalveluja kotiin sovitusti, räätälöidysti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Kotipalvelutoimistomme sijaitsee alueella ja palvelumme ovat tarpeen vaatiessa saatavilla joka päivä.

Laadimme asiakkaalle yksilöllisen, kirjallisen kuntouttavan palvelusuunnitelman yhteistyössä asiakkaan läheisen kanssa. Asiakkaan luona käymme yksilöllisen palvelusuunnitelman mukaisesti. Meillä toimii myös ympärivuorokautinen puhelinpäivystys, josta asiakas halutessaan tavoittaa henkilökunnan.

Kotihoito- ja hoivapalveluidemme osa-alueisiin kuuluvat asiakkaiden sosiaalisista tarpeista huolehtiminen ja sairaanhoidolliset tehtävät. Autamme asiakastamme lääke- ja kodinhoidossa, asumisen tukipalveluissa, ulkoiluissa sekä asioiden hoidossa. Kauttamme saa myös ruoka- ja pyykkihuollon palvelut. Kaupassakäynnit ja muut asioinnit teemme asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelukokonaisuus määräytyy asiakkaan tarpeiden mukaan.

HoviKlubilla mielekästä tekemistä

Toivotamme Sinut tervetulleeksi HoviKlubi-yhteisöömme: HoviKlubissa voit viettää aikaasi turvallisessa, ystävällisessä ympäristössä ja nauttia inspiroivasta päivätoiminnasta.

Villa Ilon päivätoiminta tarjoaa monipuolista toimintaa. Viikko-ohjelman sisältö vaihtelee päivittäin ja se koostuu ohjatuista kuntouttavista virike-, keskustelu-, toiminta- ja liikuntaryhmistä. Ohjelmaan voi sisältyä myös kulttuuritapahtumia, retkiä tai esityksiä. Toiminta muotoutuu asiakkaiden toiveista ja se jakaa hyvän mielen siemeniä sekä antoisia keskusteluhetkiä viikoittain. Huomioimme toiminnassamme myös juhlapäivät, vuodenvaihtelun sekä paikalliset tapahtumat.

Voit valita mielesi mukaan eri aktiviteeteista, joita voivat olla esimerkiksi ulkoilu, retket, ohjelmat, ryhmätoiminnot tai viihde. Erilaiset aktiviteetit kuntouttavat ja pitävät Sinut kunnossa. Otamme toiminnassamme huomioon myös mahdolliset rajoitteet.

Luonnossa on mukava kulkea. Terveyslampi ympäristöineen tarjoaa miellyttäviä aistikokemuksia ja mahdollisuuden nauttia luonnosta, vaikka käyttäisit apuvälineitä. Pihapiirimme antaa paljon mahdollisuuksia mm. kuntouttavaan ulkoiluun ja hauskoihin pihapeleihin.

Hovi Klubi-ryhmään ovat kaikki tervetulleita ja jokainen voi yhteisössä ottaa oman paikkansa. Mukaan voit tulla myös katselemaan tai tapaamaan tuttuja. Yhteisössämme käy vierailijoita ja esiintyjiä. Myös tassuterapeutit ilahduttavat käynneillään.

Hyvinvointi koostuu hyvästä mielestä, riittävästä fyysisestä toimintakyvystä, terveellisestä ravinnosta ja sosiaalisista ystävyyssuhteista. Luontolähtöiset ja osallistavat toimintatapamme auttavat Sinua tekemään jokaisesta päivästä hyvän.

HoviKlubi

Tavoitteellista kuntoutusta toiveiden ja tarpeen mukaan

Tarjoamme tavoitteellista kuntoutusta joko lyhyinä tai pidempinä hoiva- ja kuntoutusjaksoina esimerkiksi sairaalajakson jälkeen. Nämä kuntoutusjaksot räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Kuntoutamme asiakkaan esimerkiksi sairaalajaksolta kotiin operaation jälkeen tai autamme valmistautumisessa ennen operaatiota.

Tuemme omatoimisuutta, emme tee asioita asiakkaidemme puolesta vaan annamme tukea, ohjausta ja aikaa itsenäiseen suoriutumiseen. Terveydenhuollon ammattilaisista koostuva henkilökuntamme auttaa aina tarvittaessa. Meille on tärkeää asiakkaiden hyvinvoinnin edistäminen ja toimintakyvyn tukeminen. Kuntoutuksemme kattaa fyysisen kuntoutuksen lisäksi myös sosiaalisen ja muistikuntoutuksen.

Oikeanlaisella ja aktiivisella kuntoutuksella pääset paremmassa kunnossa omaan kotiin.

Jaksohoitoa omaishoitajan tueksi

Olemme omaishoitajien tukena järjestämällä hoidettavillekin lomaviikkoja sekä järjestämällä omaishoitajien vapaapäiviksi tilapäistä hoitoa. Meille voi tulla myös lyhytaikaiselle hoiva- tai kuntoutusjaksolle joko säännöllisesti tai äkillisen tarpeen ilmetessä. Ota mukaan myös muutama ystäväsi, ja tulkaa porukalla! Järjestämme teille mukavan ja piristävän viikon.

Henkilökuntaamme saa tarvittaessa yhteyden. Meille on tärkeää asiakkaiden viihtyvyys, hyvinvoinnin edistäminen ja toimintakyvyn tukeminen.

Mikäli luonnossa liikkuminen on lähellä sydäntä, turvallinen ympäristömme antaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen, vaikka käyttäisit apuvälineitä. Pihapiirimme antaa paljon mahdollisuuksia myös kuntouttavaan ulkoiluun ja hauskoihin pihapeleihin.

Tervetuloa virkistymään Villa Iloon – vaikka vain hetkeksi